Witlof met geitenkaas en honing

Ingrediƫnten:

8 – 12 struikjes witlof

20 gr. boter

4 el. Tropische honing*

200 gr. geitenkaas

75 gr. walnoten

75 gr. Amazonenoten, gehakt*

blaadjes verse tijm

zout, peper

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  2. Snijd de struikjes witlof in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en kook de witlof in circa 10 minuten gaar.
  3. Neem de witlof uit de pan, laat het goed uitlekken en druk het extra vocht eruit.
  4. Vet de ovenschaal in met een beetje boter en leg de witlofstruikjes in de schaal.
  5. Verkruimel de geitenkaas boven de witlof, maal er peper overheen en verdeel er de honing over.
  6. Meng de walnoten met de amazonenoten en de blaadjes tijm en verdeel dit ook over de witlof.
  7. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de witlofschotel.
  8. Plaats de witlofschaal in de oven en grill tot de bovenkant van de witlofschotel een mooi goudbruin korstje heeft.
  9. Lekker met gekookte krieltjes of aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Ingrediƫnten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar in de Wereldwinkel.