Hartvormige chocolademuffins

Ingrediënten:

25 gr. zachte boter

extra boter voor invetten vorm

200 gr. pure chocolade*

100 gr. bruine basterdsuiker

3 grote eieren

25 gr. bloem

mespunt zout

8 Amazonenoten in pure chocolade*

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de hartvormige vormpjes in met een beetje boter.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie (in een metalen kom die je in een pan kokend water hangt.) Roer regelmatig tot de chocoladestukjes zijn gesmolten.
  3. Klop in een andere schaal 25 gr. boter met de basterdsuiker en voeg één voor één de eieren toe.
  4. Meng de gesmolten chocolade erdoor en daarna de bloem en een mespunt zout.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes en druk in elk vormpje een amazonenoot.
  6. Bak de cakejes in 10 – 15 minuten gaar.
  7. Serveer de muffins wanneer ze nog lekker warm zijn.

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar in de Wereldwinkel .