Emma’s chocoladefeestje 2e prijs 2016

Wat heb je nodig?

Voor de taart (16 stukken):

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram cacao (Fair Trade)
  • 225 gram rietsuiker (Fair Trade)
  • 4 middelgrote eieren

Voor het feest:

  • 10 minimarsjes
  • Ongeveer 300 ml

slagroom

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • Pecannoten
  • Wafeltjes
  • Caramel
  • Evt. Pure chocola (Fair Trade)

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de twee ronde bakblikken van 20 cm in en bekleed het.

  2. Mix de boter en suiker luchtig met de mixer.

  3. Voeg de eieren een voor een toe en roer het mengsel goed door.

  4. Zeef de helft van het meel en de cacao in de kom en roer het goed door. Doe hetzelfde met de andere helft.

  5. Vul twee springvormen met een gelijke hoeveelheid deeg en strijk het glad met een paletmes of deegschraper.

  6. Bak het deed 15-25 minuten. De biscuitdeegbodems zijn klaar als er geen deeg blijft plakken aan een metalen spiesje die je erin steekt.

  7. Klop 200 ml slagroom stijf met de vanillesuiker en de klopfix. Strijk de slagroom tussen de taart de zet de helften op elkaar. Zet in de koelkast om de slagroom op te stijven.

Nu kan het feestje beginnen!!!

  1. Verwarm de minimarsjes in een hittebestendige kom en zet hem op middelmatig vuur op een sauspannete dat gevuld is met water. Als de marsjes gesmolten zijn, voeg je een flinke scheut slagroom toe en meng dit tot een geheel.

  2. Snijdt of breek de wafeltjes en snijdt de caramel klein.

  3. Giet iets van het marsjesmengsel over de taart. Versier de taart ruim met de koekjes, nootjes en caramel. En besprenkel het geheel nogmaals met het marsjesmengsel. Maak er een vrolijk feestje van!

Laat de taart goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

EET SMAKELIJK!!!!!

(Vrij naar een recept uit “taarten decoreren 1”

van DeAgostini)