De 2e prijs: Tiramisu cheesecake

Ingrediƫnten:

Bodem

  • 150 g lange vingers
  • 1 kop koffie (afgekoeld)*
  • 2 eetlepels amaretto
  • 1 eetlepel fairtrade cacao*

Vulling

  • 4 eidooiers
  • 1 ei
  • 200 g fairtrade suiker*
  • 500 g mascarpone
  • 200 g monchou
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel fairtrade cacao voor garnering*

Bereiding:

Bodem:
1. Meng de amaretto door de koffie.
2. Doop de lange vingers in het mengsel en verdeel ze over de bodem van de springvorm. Bestrooi de lange vingers met een dun laagje cacao en zet ze in de koelkast.

Vulling:
3. Mix het ei en 100 g suiker licht en schuimig.
4. Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water. Verwarm de melk au bain Marie. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de melk.
5. Giet het eimengsel bij de melk en roer het door zodat het wordt opgewarmd.
6. Mix in een andere kom de mascarpone, monchou en de andere 100 g suiker door elkaar. Giet het eimengsel erbij en meng het goed door elkaar.
7. Giet het mengsel over de lange vingers en laat de taart een nacht in de koelkast staan.
8. Bestrooi voor het serveren een beetje cacao over de taart.