2e prijs: Cheesecake cupcakes

 Ingrediënten:

Een scheutje ananassap (uit een blik Fair Trade ananas)

2 zakjes vanillesuiker

1 eetlepel bakpoeder

90 gr custard

300 gr witte basterdsuiker

1 kilo magere kwark

200 g boter

1 ei

3 eidooiers

1 pak Sour Cherry & Chocolate cookies (Fair Trade)

1 eetlepel Fair Trade Cacaopoeder

Bereidingswijze:

1. Warm de oven voor op 170°C.

2. Maak koekkruimels van de koekjes. Vul 24 cupcakerondingen met bakingcups en doe in iedere cup een eetlepel koekkruimels.

3. Meng de basterdsuiker met het bakpoeder en de vanillesuiker.

4. Klop de boter tot het romig is en klop hier dan het suikermengsel doorheen. Voeg het ei en de eidooiers één voor één toe. Voeg vervolgen de custard, de magere kwark en naar smaak een scheut ananassap toe. Mix het geheel kort op de middelmatige stand.

5. Voor een tweekleurige cheesecake deel je het beslag in tweeën. Voeg aan de ene helft van het beslag naar smaak ongeveer één eetlepel cacaopoeder toe en roer goed door.

6. Vul de bakingcups met een ruime ijslepel beslag.

7. Bak de cheesecakes ongeveer 30-35 minuten in de oven, net lang genoeg tot je een mooi bruin randje ziet.