De gedeelde 3e prijs: Ganachetaart

Ingrediënten:

Deeg

  • 3 grote eieren
  • 3 eidooiers
  • 125 g fairtrade suiker*
  • 100 g bloem
  • 25 g fairtrade cacaopoeder*

Banketbakkersroom (basisrecept)

  • 1/4 liter melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 65 g fairtrade suiker*
  • 2 eidooiers
  • 25 g maïzena
  • 20 g boter

Chocoladecrème:

  • ½ x basisrecept banketbakkersroom
  • 300 g pure chocolade van Tony’s*
  • ½ l slagroom

Garnering

  • 100 g pure chocolade van Tony’s*
  • Fairtrade cacaopoeder*

Voorbereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een springvorm Ø24 cm in.
2. Klop in een kom de eieren, eidooiers en suiker met een handmixer in circa 10 minuten tot een cremèkleurige, schuimige massa dat als een lint van de garde loopt.
3. Schep de bloem en de cacaopoeder er in gedeelten door.
4. Doe het beslag in de vorm en bak de taart, een richel onder het midden van de oven, in circa 40 minuten bruin en gaar.
5. Laat de taart 6 minuten in de oven afkoelen en laat hem daarna verder buiten de oven afkoelen.

Bereiding:
6. Bereid de helft van de banketbakkersroom volgens het basisrecept.
7. Breek de chocolade in stukjes boven een pannetje en laat ze al roerende smelten.
8. Klop de slagroom stijf.
9. Roer de chocolade door de nog warme banketbakkersroom, laat iets afkoelen en schep er dan de slagroom doorheen.
10. Snijd de taart in 3 lagen. Strijk de chocoladecrème tussen de lagen, op de bovenste laag en langs de zijkant.
11. Laat de taart 2-3 uur opstijven in de koelkast.
12. Leg een metalen blad minstens één uur in de vriezer.
13. Smelt de chocolade voor de garnering op een zacht vuur, al roerend. Strijk de chocolade in rechthoekjes of vierkantjes op het blad, laat het hard worden en haal meteen van het blad af.
14. Bestuif de taart met cacao en steek de chocolade stukken erin.