Prijsuitreiking Heel Gorssel bakt fair!

Vrijdagmiddag was het eindelijk zover, de taarten konden worden aangeleverd. De ene nog mooier dan de andere. Heerlijke bakgeuren overstemden de normale wierookgeuren in de winkel. Op de avond werden de taarten anoniem gekeurd door een zeer deskundige jury onder leiding van Gerrit Helvoort (Bakkerij Helvoort) met Jeroen Wendt (chef-kok van het Bosrestaurant) en Annemarie van der Peyl (winnares taartenbakwedstrijd 2014). Het was een hele klus en mooi om te zien hoe iedere taart met zorg werd bekeken, geproefd en besproken. Om half negen druppelden de deelnemers binnen. Eindelijk was het zover, wie zou dit jaar met de eer gaan strijken. Ik laat u niet langer in spanning.

De absolute winnares van 2016 is Silke Pluymert, die met haar caramel-shortcake de mooie taartschaal in de wacht sleepte! Dat betekent dat Silke volgend jaar de plaats van Annemarie in de jury overneemt. Helaas was Silke er zelf niet om haar prijs in ontvangst te nemen, maar wel haar trotse vader.

Op de tweede plaats is geeindigd Emma Gussow met haar verrukkelijk chocoladefeestje! Voor haar een houten taartschep en receptenboekje!

taartenbak4-11-201641

Dan op plaats drie Simone Pleizier met haar noten-carameltaart. Ook zij kreeg een houten taartschep met receptenboekje!

taartenbak4-11-20166

Voor alle deelnemers was er tenslotte nog een leuke attentie.

Na de prijsuitreiking was er gelegenheid om met de jury na te praten en tips te krijgen voor nog betere resutaten.

Wereldse winkel Eerlijk! Genieten wil alle deelnemers en jury nogmaals hartelijk bedanken voor jullie bijdrage. Zonder jullie hadden we dit mooi en eerlijk feestje niet gehad!

Het winnende recept wordt op onze website en op facebook geplaatst. Daar vindt u ook een sfeerimpressie van de avond. (Foto’s met dank aan Gorssel.nl )