Indonesische avocado smoothie

Recept voor 2 personen
Klaar in 45 minuten

Indonesische avocado smoothie

Ingrediënten

3 rijpe avocado’s
5 eetlepels gecondenseerde melk
4 flinke eetlepels crushed ijs

en van Fair Trade Original:
300 ml kokosmelk

Voor de chocolade siroop:

60 ml water
1 tl vanille extract
een snufje zout

en van Fair Trade Original:
100 gr rietsuiker
50 gr cacaopoeder

Breng voor de chocoladesaus in een steelpannetje het water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Doe de cacao, vanille extract en zout erbij en roer goed door tot een glad geheel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in de blender. Doe de gecondenseerde melk, kokosmelk en het ijs erbij en maal tot er een mooie gladde smoothie ontstaat.

Doe 2 eetlepels chocolade siroop in twee grote glazen. Giet hierover de avocado smoothie en serveer met een rietje of een ijslepel.

De smoothie is in deze verhouding vrij dik. Wanneer je meer van een wat vloeibaardere smoothie houdt dan kun je meer kokosmelk gebruiken.

Je hebt wat chocolade siroop over. Dit kun je bewaren en gebruiken om door de melk te roeren voor een lekkere chocolademelk of om een bolletjes ijs te gieten. Wanneer de chocolade siroop koud is geworden is hij erg dik. Het beste kun je hem dan eerst weer even verwarmen voor gebruik.

 Bron: www.fairtrade.nl