Afscheid Hannie Bruggeman en Rie Dietrich tijdens onze Nieuwjaarsbijeenkomst

Rie Dietrich is geboren in Joppe en heeft hier altijd gewoond. Hannie is haar vriendin, maar is geboren in Groningen. Rie heeft in een modewinkel gewerkt en Hannie op Rollecate in Deventer waar zij veel over voeding heeft kunnen leren aan scholieren.

Rie is medewerkster bij de Wereldwinkel geworden toen het houten huisje van zuster de Hen nog als winkel functioneerde. Door haar verkoop ervaring was zij waardevol voor de winkel en heeft zich ingezet voor allerlei commissies. Algauw vroeg zij haar vriendin Hannie ook om collega te worden. Eerst stonden zij alleen, maar de laatste jaren hebben zij de winkeldienst samen gedeeld. Zij hebben zich meer dan 12,5 jaar ingezet om mooie fairtrade producten uit de 3de wereld te verkopen.

Nu zij 80 geworden zijn vinden zij het tijd om te stoppen. Laatst hadden zij een stel veertigers in de winkel die vroegen wat voor winkel dit was. Op hun uitleg dat dit een Wereldwinkel was antwoordde het stel dat ze dat wel kon zien aan de leeftijd van het personeel. Ze zien dat er gelukkig wel weer jongere mensen bijkomen. Op de vraag wat zij niet leuk vonden kwam naar voren vergaderen, en de nare bijkomstigheden van het ouder worden. Pakjes inpakken en de kassa bedienen wordt er niet makkelijker op met handen die last hebben van reuma.

Beiden hebben een leuke tijd gehad als vrijwilliger. Zij zullen gemist worden als collega. Wij wensen hen nog vele jaren.